Doi ani de pușcărie: O femeie s-a dat drept sora ei geamănă pentru a scoate fetița acesteia din țară

puscarie_rtv_54956000

Procurorii au demonstrat vinovăţia unei locuitoare a capitalei de scoaterea ilegală a copilului din ţară şi folosirea documentelor oficiale false, inculpata fiind condamnată la 2 ani închisoare, cu suspendare.

În primăvara acestui an, după ce i-a comunicat cumnatului că-şi duce nepoata la medic, inculpata, care este sora geamănă a mamei fetiţei (plecată la muncă în Franţa), a mers la notar, unde s-a dat drept mama fetiţei, prezentînd buletinul de identitate al surorii sale. În continuare, aceasta a perfectat pe numele unui şofer de microbuz, care circula pe ruta Chişinău – Paris, o declaraţie notarială prin care confirma consimţămîntul de scoatere temporară a copilului din ţară.

Astfel, fără acordul tatălui fetiţei, pe 8 aprilie curent, inculpata a contribuit la transportarea nepoatei sale, în vîrstă de 8 ani, la mama sa, care se află de mai mulţi ani în Franţa.

Tatăl copilului a aflat despre acest fapt a doua zi, atunci cînd soţia l-a contactat, anunţîndu-l că fetiţa se află la ea în Franţa. După acest incident, bărbatul a depus o plîngere la Procuratură, care a investigat operativ circumstanţele cazului, iar instanţa de judecată a condamnat inculpata pentru acţiunile de fals.

You may also like

Comments are closed.

By