19.4 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

Dodon despre gafa drujilor de la PLDM: fie au gafat intenționat, fie sunt neserioși

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Igor Dodon acuză liberal-democraţii că ar fi modificat textul proiectului privind modificarea Constituţiei subsemnat de deputaţii PSRM şi PLDM. Liderul PSRM admite două ipoteze în acest sens: fie “drujii de la PLDM” intenţionat au introdus inadvertențe tehnice ca proiectul să fie respins de CC, fie au încurcat textul proiectului respectiv cu textul pe care l-ar fi scris pentru cei de la Platforma DA.

Socialistul atrage atenţia asupra faptului că proiectul pe care ei l-au semnat, era deja consultat cu cei de la Curtea Constituţională, însă după semnare, l-au retrimis liberal-democraţilor pentru a-l mai completa cu încă două semnături. În acel moment, zice Dodon, PLDM ar fi schimbat anexele proiectului.

Deasemenea, el opinează că un partid serios nu ar fi admis astfel de gafe, de aceea cel mai probabil liberal-democraţii au “gafat” intenţionat pentru a le lăsa cale liberă celor de la Platforma DA care au iniţiat un proiect similar şi care ieri a fost admis de CC.

Totodată, Igor Dodon, cheamă toate fracţiunile la discuţii în vederea găsirii unui consens în Parlament pentru a fi modificată Legea Supremă şi prin urmare să nu mai fie necesar organizarea unui referendum. El spune că personal îi va suna astăzi pe şefii tuturor fracţiunilor parlamentare pentru a stabili data şi locul întâlnirilor.

“Invităm chiar astazi partidele parlamentare la dialog, să decidem împreună data la care acestea vor fi declanșate și data de la care țara noastră va începe să iasă din dezastrul în care au băgat-o cei care sub steagul Uniunii Europene au produs cel mai mare jaf din istoria Republicii Moldova. Nu vom negocia nimic cu partidele parlamentare, invitația nu este la negocieri, nu avem ce înțelegeri să facem cu cei care au furat țara, invitația este la dialog pentru declanșarea anticipatelor”, a declarat liderul PSRM.

Amintim că anterior Curtea Constituţională a restituit, fără a examina fondul, sesizarea comună a fracţiunilor Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Partidului Socialiştilor din Republica Moldova privind avizarea iniţiativei de revizuire a unor articole din Constituţia Republicii Moldova. Asta după ce Curtea a constatat unele inadvertențe tehnice în textul proiectului de lege care fac imposibilă examinarea fondului cauzei în actuala redacţie deficitară.

sursa: deschide.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img