Declarații după întâlnirea socialistului Igor Dodon cu liderul PD, Marian Lupu

dodon

”Poziția socialiștilor rămâne neschimbată. Considerăm că Parlamentul și-a epuizat toate posibilitățile de a lua decizii și crea majorități parlamentare în interesul cetățeanului. Noi suntem gata să discutăm cu orice partid, să discutăm, nu să negociem pentru că nu agreăm politica dusă de ei”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon după întrevederea cu democratul Marian Lupu.

Igor Dodon a adăugat că a înaintat liderului PD mai multe propuneri, printre care votul comun pentru modificarea Constituției în Parlament, desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, organizarea unui referendum cu privire la vectorul extern, demisia conducătorilor de instituții implicați în furtul miliardelor, votarea unui document care să consolideze neutralitatea RM.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se ține pe aceeași poziție că vrea alegeri anticipate. Democrații nu susțin această idee. Este un ultim test de a da dovadă de maturitate pentru a forma o majoritate parlamentară și de a învesti un Guvern nou, indiferent de formulă. Avem doar două luni la dispoziție, conform deciziei Curții Constituționale, pentru învestirea unui nou Guvern. Dar trebuie să urgentăm acest proces”, a declarat președintele PDM, Marian Lupu, după întâlnirea cu liderul PSRM.

Amintim că ieri, liderul PD, Marian Lupu a declarat că inițiază consultări cu toate forțele politice din Parlament pentru a analiza posibilitatea de a crea o majoritate parlamentară în jurul noului Guvern.

You may also like

Comments are closed.

By