CUM arăta BOMBA plasată în avionul rusesc, prăbușit în Egipt // FOTO

avion rus egipt

Gruparea jihadistă ISIS a publicat fotografia cu bomba care a explodat la bordul aeronavei A-321, prăbușită în peninsula Sinai din Egipt. Fotografia a apărut pe paginile unei publicații care aparține ISIS, notează Reuters, citată de Lifenews.ru.

7a592c9fcbecb6449c7c44052330aaf0__660x

Teroriștii au explicat că dispozitivul exploziv a fost ascuns într-o cutie de băutură carbogazoasă Schweppes și a fost introdus în avion prin gaura din sistemul de securitate al aeroportului din Sharm El-Sheikh.

Potrivit unui expert rus, care a studiat fotografia, dispozitivul conținea în jur de 300 de grame de substanță explozibilă. Bomba era prevăzută cu un dispozitiv de declanșare (timer), imposibil de dezactivat, care a fost pornit, iar mai apoi a fost plasat în avion. Explozia de la distanță în asemenea cazuri este imposibilă, a spus specialistul.

Amintim, catastrofa aeriană a avut loc la 31 octombrie 2015. Avionul rusesc A-321, care aparținea companiei Kogalîmavia, s-a prăbușit în Egipt în timp ce se întorcea în Rusia. Toți cei 217 pasageri și 7 membri ai echipajului au murit.

You may also like

Comments are closed.

By