CONFIRMAT! Jurnal TV aparține oligarhului Victor Țopa

Jurnal

Mai multe posturi de radio și de televiziune au depus declarații la Consiliul Coordonator al Audiovizualului în care au specificat cine sunt proprietarii acestora. Astfel, printre instituțiile care și-au anunțat patronii se numără și postul Jurnal TV al cărui acționar este oligarhul Victor Ţopa, cel care ar sta în spatele Platformei DA și care a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru şantaj.

Victor Ţopa mai este acuzat că ar fi intrat ilegal în posesia unor acţiuni de la Victoriabank, fapt pentru care a fost condamnat. La moment, Țopa se află în Germania unde se ascunde de justiția moldovenească.

scan declaratie propreiate JTV

Totodată, conform declarațiilor, posturile de televiziune TV7 și TNT sunt controlate de către deputatul PLDM Chiril Lucinschi, fostul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru mass-media.

2a38a92faccbca06157e6d75e3ef6fe531c57485ad1d1bd439b8f3306a906eac_85252500

Printre instituțiile care au prezentat informaţia despre proprietari este și postul Naţional 4, proprietarii căruia sunt Alexandru Sârbu, Andrei Borşevici şi Eugeniu Sârbu. ProTV Chişinău ar avea proprietari un şir de companii off-shore înregistrate în străinătate.

imgo

Conform declaraţiei prezentate de către compania General Media Group Corp., din care fac parte posturile Publika TV, Prime TV, Canal 2 şi Canal 3, singurul acţionar este Vlad Plahotniuc.

Declaratiile_Page_1

Declaratiile_Page_2

Declaratiile_Page_3

Declaratiile_Page_4
Radiodifuzorii care nu au prezentat declarațiile cu proprietarii, printre care posturile de televiziune şi de radio Vocea Basarabiei, riscă să fie sancţionaţi de către CCA.

„Au fost depuse în termen 88 de declarații, 39 posturi de radio și 49 de televiziune. Nu au fost depuse în termen 32 de declarații. Noi analizăm aceste declarații. Cei care nu au prezentat în termen vor fi scanționați”, a declarat pentru Publika.md, președintele CCA, Dinu Ciocan.

Potrivit noilor modificări la Codul audiovizualului, prevăzute de Legea privind transparenţa proprietăţilor mass-media, care a intrat în vigoare din 2 noiembrie, radiodifuzorii privaţi vor fi obligaţi să plaseze pe site-urile lor lista cu numele proprietarilor beneficiari, datele privind cota lor de participare la capitalul social, lista membrilor consiliului şi numele administratorului, numele realizatorilor, producătorilor de programe sau de emisiuni.

You may also like

Comments are closed.

By