Comunistul Artur Reșetnicov l-a luat peste picior pe Nicolae Timofti // VIDEO

resetnicov

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a purtat consultări cu reprezentanții PL, PD și PCRM în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. După întrevederea cu șeful statului, deputatul comunist, Artur Reșetnicov l-a ironizat pe președinte.

”Noi în primul rînd am vrut să aflăm ce nu are domnul Timofti, ceea ce ar fi avut ar fi fost altfel”, a spus zâmbind Artur Reșetnicov. Deputatul a făcut aluzie la un interviu al președintelui Timofti care s-a bâlbâit fiind întrebat de ce nu a decretat zi de doliu național în memoria victimelor din clubul Colectiv, din București (minutul 0.40)

Referindu-se la consultări, Reșetnicov a spus că PCRM i-a propus șefului statului identificarea unui Guvern profesionist.

”I-am spus președintelui ca să nu împartă în ai noștri și ai voștri, să încerce să consolideze cetățenii pentru dezvoltarea RM și în astfel de situații noi, comuniștii am propus identificarea unui Guvern care să facă față provocărilor care au loc astăzi și care vor avea loc în timpul apropiat. În viziunea noastră rolul președintelui este de a identifica un Guvern profesionist, să lucreze în interesele cetățenilor RM. Da, avem mari reproșuri pentru că sub conducerea dumnealui au avut loc represii împotriva PCRM, au încercat să interzică simbolica noastră. Dar noi nu reieșim din interese de partid, ci din interesele oamenilor. Vom vedea cum va acționa”, a declarat deputatul.

Astăzi, urmau să aibă loc consultări cu PLDM și cu PSRM. Reprezentanții celor două frmațiuni au refuzat să vină la discuții cu șeful statului. PLDM a solicitat reprogramarea consultărilor pentru o altă zi, iar PRSM a comunicat că nu va participa la consultări și că nu va participa la crearea noului guvern.

video: privesc.eu, publika.md

You may also like

Comments are closed.

By