Companiile aeriene rusești se tem de Moldova. Vor să ia măsuri sporite de securitate

Города России. Екатеринбург

Companiile aeriene din Federația Rusă au intrat în posesia unui document ce ține de măsurile de securitate. În document sunt incluse mai multe țări în care se recomandă ca zborurile să fie operate cu respectarea măsurilor speciale de precauţie, potrivit Interfax cu referire la sursele unei companii aeriene. Printre țările de care se tem rușii figurează și Republica Moldova.

Conform documentului, se recomandă luarea măsurilor sporite de securitate aeriană la cursele tranzit şi charter, cu pasageri la bord, atît de pe, cît şi pe aeroporturile din Austria, Algeria, Albania, Azerbaidjan, Afganistan, Bangladesh, Bulgaria, Marea Britanie, Germania, Grecia, Egipt, Indonezia, Spania, Italia, India, Irak, Iran, Kazahstan, Kîrgîztan, Cipru, Kuweit, Libia, Liban, Maroc, Malaysia, Macedonia, Moldova, Myanmar, EUA, Pakistan, Portugalia, România, Arabia Saudită, Siria, SUA, Sudan, Tailanda, Tadjikistan, Turkmenistan, Turcia, Tunisia, Franţa, Filipine, Muntenegru, Uganda, Uzbekistan şi Sri-Lanka.

Aceeași sursă susține că transportatorilor li s-a recomandat să nu-și completeze rezervele de apă şi alimente uscate pe aeroporturile ţărilor menționate. Ei vor trebui să-și facă plinul în aeroporturile ruseşti. De asemenea, se recomandă, pe cât posibil, ca aeronavele să fie supuse controlului tehnic doar de către echipa tehnică proprie. Totodată, echipajul trebuie să supravegheze modul în care colaboratorii aeroporturilor străine deservesc aparatele de zbor și modul în care are loc debarcarea pasagerilor.

Menționăm că, astăzi, directorul FSB-ului rusesc a declarat că la bordul avionului A-321, prăbușit în Egipt, a avut loc un atac terorist. În avion ar fi fost plasat un dispozitiv explozibil.

You may also like

Comments are closed.

By