COLECTIV // Din 14 arși, maxim 2 mai scapă! ”Le-au curățat pielea până la mușchi…”

colectiv

Asistenta eroină de la clubul Colectiv, Violeta Naca, se simte foarte rău, din cauza fumului inhalat în noaptea tragediei. Asistenta riscă să rămână fără voce.

”Din seara în care s-a întâmplat tragedia de la Colectiv, am simţit că miroase. Era o substanţă toxică, care mirosea, mirosea din ei. Am simţit şi în ambulanţă. În timpul în care i-am evoluat, am simţit acel miros. Sunt foarte speriată, nu e normal dintr-o tuse banală să scuipi sânge. Mă tem la ziua de mâine, mi-e frică să mai şi vorbesc. Mă gândesc la copilul meu mic şi care are nevoie de mama lui”, a spus Violeta Naca la emisiunea lui Măruță, citată de RTV.net.

În urma unui control la medicul ORL, asistenta a aflat că are corzile vocale arse.

Violeta Naca a ajuns printre primii la clubul Colectiv, în seara zilei de 30 noiembrie. După tragedie, femeia a povestit, pe pagina ei de Facebook, ce s-a întâmplat după incendiu.

„Le curgea pielea, carnea. Acum plâng. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanțe, că e haos. Să vină poliția. Rupeau jacheta de pe mine. Apoi, a venit un pompier, avea o tânără de 18 ani, arsă pe 98% din corp, mă implora cu lacrimi de erou: Ia-o mai repede din brațele mele. Doamne, cât de tânără e! Salveaz-o! Am și eu o fată acasă!. Mi s-a făcut rău. Veneau mulți, mulți de tot. Erau îndesați în salvări. Civili urlau, tineri răniți trăgeau de doctori, aproape smulgându-le hainele. Implorau să fie ajutați, să fie salvați”, scria Violeta Naca, pe 31 octombrie.

Zi de zi, cadrele medicale fac eforturi supraomenești. Ar putea rămâne în viață maxim 2-3 răniți.

”Din 14-15 câți sunt internați la noi, maxim 2-3 vor scăpa cu viață, probabil. Au fost curățați de piele până la mușchi. Unele zone de pe corpul lor au început sa necrozeze. Sunt arși și pe față, sș pe spate. Au fost operați pe față, dar pe spate nu au cum… Ar însemna să fie puși pe masa de operație cu fața în jos… E imposibil. Pe spate au început să se infecteze”, a declarat o altă asistentă.

You may also like

Comments are closed.

By