Cod Galben de POLUARE A AERULUI în Chișinău și la Tiraspol

transport

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru data de 4 și 5 noiembrie, avertizarea Cod Galben. În aceste zile, se va înregistra un nivel sporit al poluării aerului atmosferic privind conţinutul de dioxid de azot în mun. Chişinău şi de fenol în mun. Tiraspol.

”Conform evaluării indicilor calităţii aerului atmosferic un nivel sporit al poluării aerului s-a înregistrat: în mun. Tiraspol privind conţinutul de fenol ziua pe 3 noiembrie; în mun. Chişinău privind conţinutul de dioxid de azot dimineaţa pe 4 noiembrie. Concentraţiile maxime au constituit: în mun. Chişinău de la 1,3 pînă la 1,8 ori, în mun. Tiraspol – de la 1,4 pînă la 2,7 ori concentraţii maxime admisibile. Concentraţia maximă admisibilă (medie zilnică) a fost depăşită în mun. Chişinău de 2,1 ori, în mun. Tiraspol – de 4,5 ori.

Pentru următoarele zile se prevede majorarea acestor concentraţii, iar în mun. Chişinău şi Tiraspol – un nivel sporit al poluării aerului ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei”, potrivit unui comunicat al SHS.

poluare.png8.png

You may also like

Comments are closed.

By