Cinci moldoveni impuși să cerșească în Rusia ”pentru tratamentul unui copil”

cersetor1

Trei persoane cu vîrste cuprinse între 35-40 de ani, domiciliate în raionul Călărași, au fost reținute de poliție pentru 30 de zile. Suspecții au racolat cinci moldoveni de 19-38 de ani, printre care și un minor, pe care i-au dus în Federația Rusă, să cîștige bani din cerșit.

Victimele au fost transportate în Federația Rusă cu pretextul de a strânge bani pentru tratamentul unui copil. Traficanții au perfectat actele victimelor, le-au procurat bilete pentru transportul feroviar și i-au însoţit în Rusia.

În Rusia, victimele au fost adăpostite în apartamente închiriate de către suspecți, după care au fost duși în locurile special destinate practicării cerşetoriei. Banii acumulați erau transmiși suspecților, iar pentru munca prestată victimele nu erau remunerate.

În urma unei informații operative, victimele au fost identificate și aduse în Republica Moldova.

Ca urmare a perchiziției efectuate de către poliție la domiciliul suspecților, au fost acumulate probe pe caz.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane”se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

You may also like

Comments are closed.

By