Cetățenii sunt rugați să evite călătoriile în Transnistria. Sunt posibile PROVOCĂRI

transnistria_wikipedia

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control anunță că sunt posibile scenarii cu caracter provocator în timpul ”alegerilor” care vor avea loc la Tiraspol, pe 29 noiembrie 2015.

„Asemenea semnale provin atât din relatările presei despre lupta acerbă pentru putere între grupările politice din Transnistria, cât şi din sursele speciale care atestă sporirea prezenţei şi a activismului structurilor de forţă din această regiune. Delegaţia Moldovei a atenţionat componenta transnistreană din cadrul CUC asupra necesităţii de a întreprinde toate măsurile pentru a menţine situaţia în albia normală. Chişinăul a făcut apel la respectarea regimului stabilit în Zona de Securitate şi la neadmiterea încălcării drepturilor şi libertăţilor omului”, au comunicat pentru IPN surse din cadrul Delegaţiei Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

În acest context, populaţia şi cetăţenii străini aflaţi în Republica Moldova sunt rugați să se abţină de la deplasări neîntemeiate în regiunea transnistreană în perioada 28-29 noiembrie 2015, pentru a evita potenţiale incidente şi riscuri de securitate.

Menționăm că pe 29 noiembrie au loc alegeri în „parlamentul” Transnistriei. Anterior, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a emis în adresa misiunilor diplomatice o notă, în care se menţionează că pretinsele alegeri din Transnistria sunt ilegale, afectează independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, motiv din care se solicită ignorarea lor de către reprezentanţii altor state şi organisme internaţionale. Un apel similar a expediat şi Comisia Electorală Centrală către autorităţile electorale şi instituţiile de monitorizare a alegerilor din străinătate, notează IPN.

You may also like

Comments are closed.

By