Amenințări cu BOMBĂ, în două avioane Air France

avion_a5c44b_a7888cde31

Două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, şi au aterizat în siguranţă pe aeroporturi din SUA şi Canada, potrivit Libertatea.ro.

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol, a declarat un oficial guvernamental american. Oficialul nu ştia dacă a fost arestată vreo persoană sau dacă a existat vreun pasager recalcitrant la bord, potrivit Mediafax.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă, a precizat o sursă guvernamentală.

Sursa nu ştia dacă aceeaşi persoană a efectuat ambele ameninţări sau au fost autori diferiţi.
„Mai multe agenţii lucrează pentru a determina natura ameninţărilor, care au cauzat devierea avioanelor”, a declarat agentul special FBI Todd Palmer.

Niciun avion militar american nu a fost trimis pentru a escorta cele două aeronave vizate de ameninţări, a precizat purtătorul de cuvânt al Comandamentului de apărare aerospaţială nord-american (NORAD), Preston Schlachter.

You may also like

Comments are closed.

By