Aeroportul Chișinău a fost concesionat legal

AEROPORT

Comisia de anchetă care a examinat situația din jurul contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău nu a găsit motive de reziliere a documentului. Pentru această decizie au votat în unanimitate membrii comisiei, printre care ministrul de Finanțe Anatol Arapu (PLDM) și reprezentanții altor câteva instituții controlate de PLDM.

„La data de astăzi nu există temeiuri de concesionare. Nu înseamnă că își onorează integral și excelent obligațiile. Dar legislația prevede că atunci când există o încălcare trebuie stabilită o perioadă de remediere. Și dacă nu vrem să antrenăm R. Moldova într-o situație litigioasă trebuie să fim foarte corecți în acțiuni și să acționăm foarte prompt”, a declarat într-un briefing ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

Ministrul Justiției a precizat că raportul comisiei a fost aprobat unanim de reprezentanții tuturor instituțiilor care au participat: Ministerul Finanțelor; Inspecția Financiară; Serviciul Vamal, Poliția de Frontieră, CNA, SIS și alte instituții.

Vladimir Cebotari a adăugat că Guvernul urmează să verifice mai atent modul cum concesionarul își îndeplinește obligațiunile și să stabilească de unde provin sursele de finanțare. Pentru moment, s-a stabilit că sursele provin din împrumuturi externe cât și venituri din activitate, ceea ce nu contravine contractului de concesionare.

sursa: puterea.info

You may also like

Comments are closed.

By