23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Voronin sare în apărarea lui Timofti: Voi l-ați votat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fostul președinte al RM, Vladimir Voronin i-a luat apărarea șefului statului, Nicolae Timofti pe care l-a criticat mereu. Liderul PCRM a declarat în cadrul ședinței de joi a Parlamentului că Timofti nu are nicio vină pentru situația actuală din țară, ci persoanele care l-au votat, inclusiv Igor Dodon.

”Lui Timofti i-a reușit să păstreze echilibrul propriu, a instituției. Mandatul lui expiră. Toți strigă demisia. Haideți să alegem alt președinte”, a declarat Voronin.

”Voi l-ați votat, v-ați plimbat cu Štefan Füle prin Bruxelles și ați venit și l-ați votat atunci”, a adăugat liderul PCRM, adresându-se socialistului Igor Dodon care a scos lumea în stradă pentru a cere demisia președintelui țării.

Totodată, Voronin s-a referit și la creditele străine acordate RM. Potrivit lui, Guvernul este obligat să creeze o nouă Bancă de Economii de la zero, cu capital sută la sută de stat, care să hotărască problemele cetățenilor.

”N-am nici o plăcere să văd cum domnul premier Streleț umblă după împrumuturi. În 2001, 85% din PIB-ul Republicii Moldova era datorii. Nu cu credite se hotărăște problema, să luăm asupra Moldovei și asupra cetățenilor credite pe cap, dar cu activitate serioasă. Nu văd la Guvern capacități și profesionalism. Nu sunt de acord să schimbăm ”nacealnișii” (șefii) în fiecare zi, dar vrem să vedem ce pot să fac. Noi nu punem problema demiterii Guvernului, dar a unor membri”, a spus Voronin.

Comunistul a mai menționat că Vlad Filat și Iurie Leancă trebuie lipsiți de imunitate parlamentară și dosarele să fie transmise la procuratură.

”Domnule Voronin, eu nu am nevoie de imunitate parlamentară. Mă adresez Dvs, ca potențial viitor președinte, că pentru a fi anchetat (în cazul BEM) nu e nevoie de imunitate parlamentară”, a declarat în replică liderul PLDM, Vlad Filat.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img