Vlad Filat a fost scos din clădirea Parlamentului și dus la CNA // FOTO

vlad cna

UPDATE // 18.40 Vlad Filat a fost reținut pentru 72 de ore.

UPDATE // 17.15 Vlad Filat a fost scos acum câteva minute din Parlament și dus la CNA pentru audieri.

filat Cna.jpg0

vlad cna

filat Cna.jpg678

12063935_985895954800498_1973092686_n

(știre inițială) Susținătorii PSRM și ai Partidului Nostru sunt în așteptarea liderului PLDM, Vlad Filat. Politicianul urmează să fie scos din clădirea Parlamentului și urcat în dubița Centrului Național Anticorupție care îl așteaptă deja lângă Parlament. Clădirea Legislativului este înconjurată de trupe speciale.

Vlad Filat va fi dus la CNA după ce deputații au votat pentru retragerea imunității parlamentare. Decizia de scoatere a imunității a fost luată după ce procurorul general a solicitat scoaterea imunităţii parlamentare şi încuviinţarea prealabilă pentru reţinerea lui Vlad Filat, arestarea acestuia, percheziţii şi trimiterea în judecată.

El este acuzat că și-ar fi însușit 250 de milioane de euro din banii BEM, că ar fi luat mită și ar fi influențat martorii.

Potrivit lui Corneliu Gurin, în perioada când era prim-ministru Vlad Filat a primit de la actualul primar de Orhei Ilan Shor peste 60 de milioane de dolari, pentru a înceta controalele la Dufremol, pentru a-l numi pe Shor în calitate de consul onorific în Federația Rusă şi pentru a-i acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere. De asemenea, Vlad Filat a pretins de la Ilan Shor bunuri și bani în valoare de 190 de milioane de dolari americani.

imagine: today.md / video: privesc.eu, today.md

You may also like

Comments are closed.

By