Un tânăr din Edineţ, reţinut ÎN FLAGRANT. A cerut MITĂ ”pentru poliţişti”

mita

Un bărbat din Edineţ a fost prins în flagrant de procurori şi ofiţerii anticorupţie. Operaţiunea a avut loc în seara zilei de 7 octombrie în parcul „Alunelul” din strada Calea Ieşilor din capitală.

Tânărul ar fi pretins de la un bărbat 2800 de dolari. Acesta pretindea că ar avea influenţă asupra unor poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Buiucani pe care îi poate determina să muşamalizeze un caz de escrocherie în care ar figura tânărul. În momentul reţinerii suma de 2 800 de dolari a fost găsită asupra bănuitului şi a fost predată benevol la solicitarea angajaţilor CNA.

Bănuitul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA. Deocamdată nu a fost confirmată informaţia precum că banii urmau să ajungă la angajaţii poliţiei.

În acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 326 alin. 2), lit. c) Cod Penal al R. Moldova – traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 60 000 de lei sau închisoare de pînă la 3 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

You may also like

Comments are closed.

By