Țopa, Năstase, Filat și avocatul Igor Popa fac parte din aceeași gașcă

3

În ultimul timp, tot mai multe dovezi ies la iveală care demonstrează legătura strânsă dintre Vlad Filat (președintele PLDM, reținut pentru corupție în izolatorul CNA), avocatul său Igor Popa, omul de afaceri Victor Țopa (care s-ar afla în spatele Platformei DA) și Andrei Năstase (unul din liderii Platformei DA, finul de cununie și avocatul lui Victor Țopa).

Faptul că cei patru se cunosc destul de bine o demonstrează și ultima apariție a avocatului Igor Popa.

avocat

Acesta a venit la locuința lui Vlad Filat, acolo unde ofițerii CNA efectuau percheziții, cu o mașină care ar fi înregistrată în orașul de reședință a oamenilor de afaceri, Victor și Viorel Țopa, refugiați în Germania.

get_img (1)

Potrivit Deschide.md, Popa își are biroul de avocat în același sediu unde oamenii de afaceri Țopa își au înregistrată compania German Aviation Capital GmbH (adresa: Friedrich-Ebert-Anlage 49) firmă la care, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este împuternicit cu drept de semnătură prin procură. Tot Igor Popa este avocatul companiei Caravita fondată de Ion Rusu, nașul lui Vlad Filat.

get_img

Același avocat, notează Deschide, este reprezentantul BB HÄMODIALYSE Moldova, companie înființată de Ion Rusu (nașul lui Vlad Filat), pentru a administra ”afacerea dializa”, estimată la peste 20 de mln de euro. Din informaţiile publice rezultă că firma este înregistrată tot la Frankfurt, în suburbia Bad Homburg, și are un capital social de 25.000 de euro. Ministerul Sănătății scrie că avocatul Igor Popa este chiar reprezentatul în RM al acestei companii înființate de Ion Rusu.

Ulterior s-a constatat că mai există o legătură. Copiii lui Igor Popa și ai lui Andrei Năstase merg la aceeași școală, la una foarte scumpă – ACCADIS INTERNAȚIONAL SCHOOL care se află la Frankfurt.

You may also like

Comments are closed.

By