Streleț pleacă în România: Va susține o alocuţiune în faţa deputaţilor şi senatorilor români

ponta strelet.jpgp

Prim-ministrul Valeriu Streleț va întreprinde astăzi, 13 octombrie, o vizită de câteva ore în România. Vizita are loc la invitația autorităților de la București, cu ocazia ratificării de către Legislativul român a Legii privind Ajutorul financiar rambursabil în valoare de 150 de milioane de euro acordat săptămâna trecută Republicii Moldova.

Șeful Executivului de la Chișinău urmează să susțină un discurs în fața parlamentarilor români cu privire la valorificarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, fortificarea relațiilor bilaterale prin dialog politic intens și cooperarea economică sporită, România fiind în prezent principalul partener comercial al țării noastre. De asemenea, Valeriu Streleț va aborda şi perspectivele de dezvoltare a proiectelor bilaterale din domeniul energetic şi va arăta necesitatea și importanța Ajutorului rambursabil acordat de România care va fi folosit pentru relansarea proiectelor investiționale și suport bugetar.

Documentul a fost semnat pe 9 octombrie curent, la Chișinău, de către vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și ministrul român al Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici.

În cadrul vizitei la București, Valeriu Streleț va avea o întrevedere cu omologul său român, Victor Ponta și cu Președintele României, Klaus Iohannis.

You may also like

Comments are closed.

By