Streleț o face pe durul: PLDM rămâne la guvernare și va acționa cu mâinile dezlegate

strelet

Premierul Valeriu Streleț, desemnat, joi, în fruntea PLDM, a declarat că de acum încolo partidul va acționa cu mâinile dezlegate și va sta ferm pe pozițiile sale. Streleț a evitat să spună ce au discutat exact la Consiliul Național Politic al PLDM, care a avut loc astăzi.

”Am avut o discuție complexă, cu emoții pe alocuri, cu constatări că în RM este nevoie de schimbări profunde. După evenimentele de ieri care au fost înscenate, unilaterale, selective, se cer acțiuni foarte ferme pentru a scoate RM dintr-un cerc vicios și o putem face împreună participând în continuare, pe o anumită perioadă la guvernare și formulând unele cerințe ferme care în dependență de executarea lor vom decide ce vom face mai departe”, a declarat evaziv Streleț.

Valeriu Streleț a mai adăugat că PLDM va veni cu multe inițiative ”poate incomode pentru unii parteneri din coaliție”.

”Vom veni cu acțiuni, nu anticipăm careva blocaje sau condiții (în adoptarea unor decizii). Vor urma alte evenimente și vă veți convinge că PLDM a început să acționeze în maniera mâinilor dezlegate. Cu certitudine toți se vor convinge că vom urma programul de guvernare”, a conchis Streleț, menționând că până acum erau legate de anumite condiționalități.

La rîndul său, deputatul Vadim Pistinciuc a adăugat că de acum încolo PLDM nu va accepta concesii în cadrul Alianței.

”Am tăcut prea mult, pe viitor când vom întâlni obstacole sau încercări de a ne convinge să acceptaăm concesii, nu vom accepta aceste concesii în cadrul Alianței. Vom fi mult mai vocali. În caz că nu, vor trebui să-și asume eșecul obiectivului propus și anume reformarea instituțiilor de drept”, a spus Pistrinciuc.

Amintim că Partidul Liberal Democrat din Moldova este condus începând de ieri, 15 octombrie, de Valeriu Streleț, actualul prim-ministru. Vlad Filat i-a cedat șefia după ce deputații l-au lipsit de imunitatea de deputat, iar în după amiaza zilei de 15 octombrie a fost reținut de Centrul Național Anticorupție. Fostul premier, Vlad Filat este acuzat de implicare directă în delapidarea banilor de la Banca de Economii. După ce a fost reținut, ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciu, la sediul PLDM și la casa părintească din Lăpușna.

You may also like

Comments are closed.

By