3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Streleț MINTE! Nu demisia lui Drăguțanu a fost motivul refuzului FMI

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Moldova nu a semnat un nou acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, deoarece nu și-a îndeplinit angajamentele făcute față de această instituție internațională. O spune președintele Ligii Bancherilor, Dumitru Ursu.

Bancherul spune că țara noastră are restanțe mari la toate capitalele, așa că anunțarea demisiei lui Dorin Drăguțanu nu a avut nicio influență asupra FMI în acest caz.

Declarațile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb & Negru de la UNIMEDIA.

„Anunțarea demisiei lui Dorin Drăguțanu nu a avut nicio influență asupra reprezentanților Fondului. FMI nu a negociat un nou program din cauza că Moldova nu și-a îndeplinit angajamentele. Este acel caiet de sarcini cu cerințe pentru domeniul bancar, cel fiscal, dar și problemele legate de economia țării care trebuiau îndeplinite. Sunt un șir de propuneri care nu au fost realizate”, a declarat Dumitru Ursu.

Președintele Ligii Bancherilor spune că FMI a așteptat realizări exacte, dar nu promisiuni așa cum se face în Moldova.

„Ceea ce ține de domeniul bancar nu s-a realizat. FMI a cerut lichidarea celor trei bănci. La ziua de astăzi băncile nu sunt încă lichidate. Ei sunt foarte preciși și lucrează cu cifre”, a adăugat Ursu.

Totodată, președintele Ligii Bancherilor spune că demisia lui Drăguțanu a fost una fondată, chiar dacă pe alocuri a trezit unele suspiciuni.

„Este un caz neordinar în RM, când guvernatorul BNM demisionează înainte de termen, dar este dreptul lui, conform regulamentului. Știm acele presiuni care au fost asupra BNM, din partea politicului și a protestelor. Sunt fondate aceste cerințe, luând în calcul evenimentele din ultima perioadă. Sunt unele suspiciuni că își dă demisia anume când vine misiunea FMI în țară, dar poate fi orice”, a adăugat Dumitru Rusu.

UNIMEDIA precizează că la începutul acestei veri, Banca Mondială şi FMI au cerut autorităţilor de la Chişinău ca cele trei bănci să fie lichidate şi constituie una din condiţiile pentru negocierea unui nou acord de finanţare.

Emisiunea integrală poate fi urmărită AICI!

sursa: unimedia.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img