Șevciuk caută bani pentru salarii în off shore

transnisstria

Liderul separatist, Evghenii Șevciuk intenționează să achite salariile bugetarilor din încasările operațiunilor companiilor off shore, scrie novostipmr.com.

Șevciuk a semnat deja un decret prin care Guvernul va purcede la contabilizarea plăților din tranzacțiile off shore.

Șevciuck a spus că în perioada 2012-2015 tranzacțiile cu companiile off shore au constituit 1,328 miliarde USD. Cea mai mare parte a tranzacțiilor au fost efectuate prin Agroprombank – 1,085 miliarde USD.

Pe 4 august, Serviciul Vamal de la Tiraspol a descoperit că mai multe companii din regiune au transferat în off shore 900 mil. ruble transnistrene (81 mil. USD). În schemă a fost implicată și Agroprombank, cu ajutorul căreia companiile au reușit să camufleze datele despre sumele transferate și să evite achitarea impozitelor.

Companiile au transferat banii în Insulele Virgine și Belize. Una din companii, cu jurisdicția în Belize, a cumpărat mărfuri în sumă de 38 mil. ruble transnistrene (3,4 mil. USD), iar compania din Transnistria a cumpărat de la compania din off shore, la un preț deja de 46 mil. ruble (4,5 mil. USD). Ambele companii, și cea din off shore, și cea din Transnistria, aparțin aceleiași persoane.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By