Șeful Valiexchimp va sta 30 de zile de arest în izolatorul CNA // VIDEO

Screenshot_3

Judecătoria Buiucani a eliberat mandat de arestare pe numele directorului Valiexchimp, Valentin Bodișteanu. Acesta se va afla 30 de zile în izolatorul CNA.

Bodișteanu este vizat într-un nou caz de dobândire a creditelor prin înşelăciune de la Banca de Economii. De data aceasta, el este bănuit că, prin intermediul unui agent economic, ar fi contractat 82 000 000 de lei de la BEM, prezentând acte false.

Pe marginea acestui caz, a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 238 Cod penal – dobândirea creditului prin înşelăciune. Pentru comiterea unei asemenea infracţiuni, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă sub formă de amendă de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, iar pentru persoana juridică – amendă în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Acum 5 luni, CNA şi procurorii anticorupţie l-au reţinut pe omul de afaceri într-un alt dosar penal legat de fraudele de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Acesta este învinuit că, prin intermediul a cinci companii afiliate Valiexchimp, ar fi obţinut credite în valoare de aproximativ 400 000 000 de lei. În total, suma care ar fi prejudiciat entităţile bancare este de 465 000 000 de lei.

video: today.md

You may also like

Comments are closed.

By