8 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Rusia și-ar putea extinde loviturile aeriene și în Irak

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Rusia va lua în calcul extinderea loviturilor aeriene împotriva Statului Islamic și în Irak, dacă autoritățile de la Bagdad vor cere intervenția Moscovei, a declarat președintele camerei superioare a Parlamentului rus, citat de Reuters.

Valentina Matvienko, oficialul citat, a spus că Rusia nu a primit încă o astfel de cerere din partea Irakului, notează hotnews.ro.

Exact același discurs l-au avut oficialii ruși în pregătirea loviturilor aeriene din Siria. Ei au spus că oficialii sirieni le-au cerut ajutorul în lupta împotriva ISIS. Dar informațiile prezentate ulterior de presa occidentală au arătat ca cele mai multe lovituri au fost date împotriva rebelilor care luptă contra președintelui Bashar al Assad (aliatul Rusiei), și nu împotriva teroriștilor din Statul Islamic.

Statul Islamic controlează deja teritorii însemnate în Irak, unde a cucerit câteva puncte strategice, printre care orașele Mosul și Fallujah, pe fondul slăbiciunii evidente a guvernului irakian și a neînțelegerilor între diferitele comunități de musulmani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img