15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Procurorii au numeroase temeiuri ca să-l țină pe Filat în arest

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ședința de judecată la care urma să se decidă dacă Vlad Filat va primi sau nu mandat de arest a fost amânată pentru duminică, deoarece acesta nu s-a prezentat, iar procurorul Adriana Bețișor susține că în urma perchezițiilor, dar și a altor investigații au fost găsite suficiente probe pentru a cere eliberarea unui mandat de arest pe numele acestuia, inclusiv pentru că Filat ar putea să influențeze martorii.

Există temeiuri rezonabile care nemijlocit au fost atestate urmare a investigațiilor în cauza penală, inclusiv în urma perchezițiilor care au fost făcute, multe înscrisuri care confirmă anumite aspecte ce prezintă tangență inclusiv cu autodenunțul care a fost făcut în cadrul cauzei penale, a declarat procurorul, precizând că cere eliberarea unui mandat de arest pe numele lui Vlad Filat pe un termen de 30 de zile. Au fost descoperite și unele înscrisuri care atestă aspecte inclusiv legate de companiile din dosarul Băncii de Economii.

”Sunt multe alte aspecte și temeiuri de solicitare a aplicării măsurii preventive precum potențiale influențări a persoanelor cărora urmează să le fie atribuită o calitate procesuală în cauza penală pe care o investigăm”, a declarat Adriana Bețișor.

Ea a menționat că au fost interogați și urmează să fie interogați martori pentru a face o investigație în ansamblu pe fiecare aspect care prezintă importanță pentru obiectul examinării cauzei penale.

”Este o cauză complexă la care lucrăm un grup enorm de urmărire penală format din procurori, ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigații, în permanență”. De asemenea, ea a precizat că procurorii se consultă și cu procurorul DNA Mariana Alexandru. ”Ne consultăm însă nu pe cazuri concrete. La general. Este un suport binevenit și îi suntem recunoscători”, a declarat Bețișor.

sursa: moldova.org

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img