Primarul de Bălți, Renato Usatîi riscă pușcărie sau amendă

usat

Primarul orașului Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, alături de susținătorii lui, riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 20 de mii de lei. Aceștia sunt învinuiți de blocarea bulevardului Ștefan cel Mare în dimineața zilei de 12 octombrie.

”În funcţie de calificarea faptelor persoanelor implicate în acțiunile de blocare a arterelor de transport, acestea pot fi sancționate fie conform art. 271 (blocarea intenționată a arterelor de transport) și art. 287 (huliganism) din Codul Penal, care prevăd o amendă de până la 20 de mii de lei, cu privarea de libertate de până la 6 ani, fie conform art. 225 al Codului Contravențional, pentru care riscă o amendă de la 1 la 2 mii de lei.

De asemenea, au fost încălcate regulile circulației rutiere, și anume: oprirea interzisă și circulație interzisă autocamioanelor, care conform art. 240 al Codului Contravențional al RM prevede o amendă de până la 500 lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

În același timp, pentru organizarea ilegală a manifestațiilor, persoanele implicate riscă o amendă de până la 1.000 de lei, conform art. 67 al Codului Contravențional”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

Amintim că circulația pe bd. Ștefan cel Mare a fost dată peste cap în dimineața zilei de astăzi după ce protestatarii PN au închis strada. Ei au blocat accesul transportului în semn de protest față de președintele țării, Nicolae Timofti care nu vrea să-și dea demisia.

blocat stefan

1444634637680

img

You may also like

Comments are closed.

By