Premierul Streleț și-a prezentat demisia: Așteptăm decizia președintelui

timofti strelet

Premierul Valeriu Streleț și-a prezentat demisia în fața șefului statului, Nicolae Timofti.

”Conform prevederilor legale, am depus demersul către Președinție pentru a anunța demisia Guvernului deoarece asta e norma, ca în termen de trei zile, după votul unei moțiuni în Parlament, se depune demersul privind anunțarea demisiei Guvernului. Am discutat cu domnul președinte despre perspective, proiectele începute de actualul Guvern și care trebuie continuate de către noul Guvern. Așteptăm decizia dumnealui, pe cine va numi prim-ministru interimar”, a declarat Streleț.

Deocamdată nu se cunoaște cine ar putea fi numit în locul lui Streleț. Nicolae Timofti urmează să poarte discuții cu toți vice prim-miniștrii pentru a desemna un premier interimar.

”Eu, personal, nu pot exercita această funcție având în vedere formularea moțiunii, așa numitele suspiciuni de corupție, care sunt false și lipsite de temei. Rămâne ca unul dintre vice prim-miniștri să accepte, dacă refuză, va trebui din rândul miniștrilor, la discreția președintelui, să numească un premier”, a conchis Streleț.

Totodată, Streleț a menționat că PLDM nu va participa la negocierile anunțate pentru astăzi, ora 16.00, deoarece formațiunea încă se află în consultări.

”Astăzi și mâine vor avea loc ședințele birourilor politice teritoriale. Duminică vom avea un format extins care se va convoca la Chișinău. După care vom decide cum procedăm mai departe”, a spus premierul.

Valeriu Streleț a fost demis din funcția de prim-ministru în cadrul ședinței de joi, 29 octombrie, a Parlamentului. O moțiune de cenzură în acest sens a fost depusă de Partidul Socialiștilor.

You may also like

Comments are closed.

By