26.2 C
Chișinău
Wednesday, June 23, 2021

PERCHEZIȚII la Moldovagaz, Moldtelecom, Metalferos. Au fost ridicate acte

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procuratura Generală a efectuat percheziții la mai multe întreprinderi cu capital de stat şi dominaţie pe piaţă, ca urmare a acuzaţiilor aduse de liderul PLDM, Vlad Filat la şedinta plenară a Parlamentului din 15 octombrie 2015.

Procurorii au efectuat ridicări de acte ce se referă la activitatea economico-financiară a întreprinderilor S.A. „Moldovagaz”, S.A.„Moldtelecom” şi S.A. „Metalferos”. Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii intereselor publice şi ale consumatorilor de servicii.

Concomitent, la 19 octombire 2015 a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoane care gestionează întreprinderile implicate în livrarea şi transportul energiei electrice, ceea ce ar fi cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice (statului şi cetăţenilor Republicii Moldova). În cadrul urmăririi penale respective urmează a fi efectuate o serie de acţiuni de urmărire penală, inclusiv audierea specialiştilor în domeniul economiei, finanţelor şi energeticii, în vederea verificării corectitudinii formării tarifelor la energia electrică.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img