PERCHEZIȚII la Cahul: Un fost şi un actual şef al Centrului militar, plasați în izolator

mita

Un locotenent-colonel, fost şef al Secţiei mobilizare a Centrului Militar Cahul şi un maior, şef al Secţiei recrutare şi încorporare a Centrului menţionat, au fost reţinuţi de ofiţerii Direcţiei Generale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie. Ambii sunt bănuiţi de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Cei doi au fost plasaţi în izolatorul de detenţie provizorie pentru 72 de ore.

Fostul şef al Secţiei mobilizare este suspectat că ar fi promis unui tânăr să-l scape de serviciul militar în termen. Acesta susţinea că ar avea influenţă asupra actualului şef al Secţiei recrutare şi încorporare. Sub pretextul că trebuie să mituiască pe unul dintre şefii CM, locotenent-colonelul ar fi cerut de la denunţător 250 de dolari.

În acest caz au fost deschise două dosare penale – pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. În urma investigaţiilor, ofiţerii CNA au reuşit să documenteze transmiterea banilor de la denunţător către persoana care susţinea că are influenţă asupra conducătorilor CM, iar ulterior, după ce au efectuat percheziţii în biroul de serviciu al funcţionarului Centrului, au găsit o parte din banii transmişi sub controlul CNA.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă pedepse penale pentru comiterea traficului de influenţă şi coruperii pasive. Potrivit legislaţiei în vigoare, traficul de influenţă se pedepseşte cu până la 7 ani de detenţie, iar coruperea pasivă cu până la 10 ani, în ambele cazuri cu amenzi între 60 000 şi 120 000 de lei.

You may also like

Comments are closed.

By