Parlamentul se convoacă în ședință pe 15 octombrie

PARLAMENT PICIOARE

Deputații se întrunesc în ședință pe 15 octombrie. Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul Biroului Permanent, potrivit președintelui Parlamentului Andrian Candu. La ședință va fi prezent și premierul Valeriu Streleț care va prezenta un raport privind situația social-economică, financiar-bancară, din sectorul energetic, dar și un raport privind alegerile parlamentare și locale. Socialiștii nu au fost de acord cu data fixată pentru următoarea ședință.

”Comuniștii nu au susținut propunerea PSRM de a petrece mâine ședința. Am insistat să aibă loc mai repede. Peste o săptămână este târziu”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Socialistul a adăugat că în cadrul ședinței, președintele Parlamentului a respins propunerile PSRM de demisie a mai multor conducători de instituții, acuzați de furtul de la Banca de Economii.

”Președintele Parlamentului a refuzat să pună la vot proiectele de demisie a procurorului general, a președintelui Comisiei Electorale Centrale, a audiovizualului, a Curții de Conturi, a ANRE-ului, a Băncii Naționale și a CNA-ului. În legătură cu aceasta noi, socialiștii, începând cu ziua de astăzi, inițiem procedura de demisie a președintelui Parlamentului. Considerăm că nu are dreptul să nu pună la vot inițiativele legislative a deputaților”, a conchis Dodon.

”M-am mirat de ce nu a fost cerută demisia mea până acum. Bănuiesc că domnul Dodon, întors din deplasare (n.r. de la Moscova), luînd în considerare că planul A și B nu a funcționat, ăsta e, probabil, planul C pregătit acolo. Mai bine să se gândească la următorul plan, de ieșire din situație”, i-a răspuns Candu.

Amintim că astăzi, PSRM și Partidul Nostru au organizat o acţiune de protest în faţa clădirii Parlamentului RM, unde s-a desfăşurat şedinţa Biroului Permanent. Menționăm că cele două partide mai cer demisia președintelui țării Nicolae Timofti și a Guvernului Streleț.

You may also like

Comments are closed.

By