OFICIAL // BNM: Demarează faza a doua a investigației Kroll

BEM

Banca Națională a Moldovei anunță printr-un comunicat că demarează faza a doua a investigației Kroll privind furtul de la BEM, Banca Socială și Unibank.

”În urma concursului din luna ianuarie 2015, Banca Națională a Moldovei a angajat compania Kroll să desfășoare etapa inițială a investigațiilor asupra presupuselor nereguli financiare legate de o serie de tranzacții efectuate de către Banca de Economii SA, BC BANCA SOCIALĂ SA și BC UNIBANK SA, care s-au prăbușit la sfârșitul anului 2014.

Ca urmare a celui de-al doilea concurs din luna august 2015, compania Kroll a fost angajată împreună cu compania juridică internațională Steptoe & Johnson LLP să efectueze o investigație mai detaliată, precum și să pregătească și să implementeze o strategie de recuperare, pentru a recupera în folosul Republicii Moldova activele dispărute din cele trei bănci”, se spune în comunicat.

Totodată, BNM menționează că investigațiile vor dura 16 săptămâni și vor fi efectuate de către companiile Kroll și Steptoe & Johnson. La sfârșit, Kroll și BNM vor decide asupra unui termen mai extins de investigație, precum și asupra strategiei de recuperare a activelor.

”Aceasta este o problemă complexă, pentru care vor fi necesare mai multe luni de investigații pentru a stabili amploarea reală a presupuselor nereguli financiare și pentru a începe recuperarea activelor”, conform BNM.

You may also like

Comments are closed.

By