”Nu, mulțumesc!” // Leancă NU va participa la Forumul Public

pactul social

Președintele Partidului Popular European, Iurie Leancă refuză să participe, astăzi, la Forumul Public. Leancă afirmă că nu vrea să fie participant al unei farse și a unui eveniment fictiv.

”Nu, mulţumesc!

Acesta este răspunsul meu la invitaţia de a participa, astăzi, 14 octombrie, la Forumul Public ca urmare a Apelului privind Pactul Social. Consider că acest Pact, semnat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și prim-ministrul, Valeriu Streleț, vine într-un moment nepotrivit pentru Republica Moldova. Luând în considerare că ţara noastră se află într-o situaţie politică, economică şi socială extrem de gravă, cred că acest apel doar va distrage atenţia de la aceste probleme şi nu le va rezolva. Recentele rapoarte şi declaraţii ale partenerilor noştri externi, care reamintesc a câta oară că actuala guvernare trebuie să întreprindă acțiuni concrete pentru a scoate Republica Moldova din criză, reiterează cele spuse de mine mai sus. Astfel, decizia mea este de a nu merge la aceste discuţii, pentru a nu deveni un participant al unei noi farse politice. Nu vreau să particip la un eveniment fictiv, unde se vor auzi iarăşi doar promisiuni şi vorbe goale, în timp ce un plan concret anticriză încă nu a fost elaborat şi aplicat”, a scris Leancă pe facebook.

Liderul PPEM îi îndeamnă pe semnatarii Pactului Social (șeful statului, președintele Parlamentului și premierul) să elaboreze, mai întâi, în regim de urgență, un Plan de Acțiuni de scoatere a țării din criză.

”PPEM cere Președintelui țării Nicolae Timofti, Președintelui Parlamentuluii Adrian Candu și Premierului Valeriu Streleț să elaboreze mai intâi, în regim de urgență, un Plan de Acțiuni de scoatere a țării din criza în care se află, apoi să vină să-l consulte cu societatea. Acesta ar fi un demers constructiv și ar arăta că înțeleg măcar în ultimul moment situația în care am ajuns cu toții. Acest plan trebuia să fie demult elaborat, dacă la putere am fi avut o guvernare responsabilă”, a mai adăugat liderul PPEM.

Amintim că Nicolae Timofti, Andrian Candu și Valeriu Streleț au semnat, pe 8 Octombrie, un Apel public pentru dialog social, intitulat „Pactul Social pentru Moldova”. Ei cheamă reprezentanții sectorului asociativ civic, clasă politică, mediul academic, asociațiile de creație, partenerii sociali (sindicatele și patronatele) și alți actori publici relevanți la un dialog deschis care să pună bazele unei platforme comune pentru a consolida societatea și a crea condiții pentru dezvoltarea țării.

You may also like

Comments are closed.

By