Năstase sare în apărarea lui Petrenco: Nu există niciun fel de Antifa

DA

Un exponent al Platformei Civice “Demnitate şi Adevăr” sare în apărarea lui Grigore Petrenco şi a mişcării extremiste Antifa. Avocatul Andrei Năstase, unul din liderii Platformei DA, a spus ieri în faţa mulţimii că nu există Antifa, iar gruparea lui Petrenco este “un grup de băieţi care aşa înţeleg ei să manifeste”.

„Nu există niciun fel de Antifa. Există un grup restrâns de băieţi care aşa înţeleg ei să manifeste. Nu există. Este o sperietoare. Este o simplă sperietoare”, a dat asigurări Năstase.

De remarcat că anterior şi partenerul de afaceri al lui Andrei Năstase, Viorel Ţopa, despre care s-a scris că ar sta în spatele Platformei DA, s-a solidarizat cu Petrenco după ce ultimul a fost arestat. De asemenea, zilele trecute în presă a apărut o interceptare telefonică în care reprezentantul mişcării Antifa, Constantin Svetlicinîi îi dădea asigurări unui bărbat numit Gutovschi, că a vorbit concret cu Viorel Ţopa şi a coordonat acţiuni comune privind protestele, inclusiv a primit asigurări de la Viorel Ţopa că simbolurile şi mesajele unioniste nu vor fi prezente la protestele organizate de Platforma DA.

Reamintim că liderul mişcării Antifa, Grigore Petrenco, dar şi alţi membrii ai mişcării radicale au fost arestaţi pe 6 septembrie în urma unor altercaţii provocate de activiştii Antifa în faţa Procuraturii Generale. Anterior în presă au apărut mai multe informaţii că Grigore Petrenco şi Antifa sunt susţinuţi de Rusia şi pregătesc organizarea de violenţe stradale în Republica Moldova. Au apărut şi filme în care membri Antifa fac antrenamente de luptă pe poligon.

Înainte de alegerile parlamentare din toamnă poliţia a discins la domiciliile a 15 activişti Antifa şi a depistat arme, pistoale cu amortizator, muniții, aruncătoare de grenade, grenade, cutii de trotil cu declanșator de la distanță, sume mari de bani, inclusiv ruble rusești cu ștampile ale băncilor din Federația Rusă. Atunci au fost reţinute 5 persoane, inclusiv Pavel Grigorciuk și Mihail Amerberg.

Petrenco, Grigorciuk, Amerberg se află acum în arestul poliţiei, fiind cercetaţi pentru ”dezordine în masă”.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By