6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

Năstase implicat într-o nouă schemă coruptă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Pretinsul apărător al moldovenilor sărăciți de oligarhi Andrei Năstase, care de câteva luni este și „liderul” protestatarilor din centrul Chișinăului și care se declară un luptător înflăcărat al sistemului corupt din justiție din Republica Moldova este și el fiind unul din părtașii și beneficiarii acestui sistem. În urma unor acțiuni similare celor de atac raider intenționează să pună mâna pe bunuri în valoare de 20 de milioane de lei, care întâmplător, dar cel mai probabil, nu, se află în apropierea Aeroportului Chișinău, acolo unde nașul său de cununie Victor Țopa a început să fure primele milioane. Despre această istorie scrie publicația independentă „Cuget Liber”.

Este vorba de cazul companiei „Avânt”, care din 2010 este în proces de lichidare. Averea S.A. „Avânt” se compune din 17 imobile, (ateliere pentru reparația tehnicii, depozite, încăperi auxiliare, etc.,) situate pe un teren cu o suprafață de 2 hectare, având o valoare de 20 de milioane de lei. Locația este una foarte avantajoasă – orășelul Aeroportului Internațional Chișinău. Anume aceasta și a transformat unitatea într-un obiect al raiderilor de meserie, scrie publicația, care îl citează pe Nistor Rabuleac, administrator al companiei din 1999.

Problemele au apărut în 2010, atunci când ”Avânt” fiind în faza de lichidare, compania S.A. „Drum 96” a exprimat pretenții față de bunurile acesteia. Mai mult, compania a prezentat infirmații false în instanțele de judecată, dar mai multe complete de judecată, în multe din care a participat judecătorul Ion Druță, au dat câștig de cauză „Drum 96”, companie, care era reprezentată în instanță de avocați ai cabinetului condus de Andrei Năstase. Avocatul respectiv, în scurt timp a devenit asistent al judecătorului Marina Anton care a menținut hotărârea judecătorului Druță. „L-a luat în echipa cu ea”, concluzionează Rabuleac, citat de „Cuget Liber”.

Interesul poartă fesul

Avocatul cabinetului lui Năstase nu a apărat întâmplător interesele SA „Drum- 96”. De fapt, apăra interesele clanului Țopa, după cum reiese din articol. „De unde și până unde a considerat Andrei Năstase, salvatorul nației, că acest dosar poate prezenta interes pentru cabinetul său de avocați? Știm deja că el este finul lui Victor Țopa, care a creat compania Air Moldova International. Șef pe gospodărie e fratele lui cel mai mic – Ilie Ț. Când președintele Vladimir Voronin a cerut ca această Companie să-și ia tălpășița de pe Aeroportul Internațional Chișinău, ei au închiriat trei camere de la S.A. „Avânt” în blocul administrativ. Acolo au transferat rechizitele de birou, calculatoarele, mesele, scaunele. Dar contractul nu era semnat cu Air Moldova International, ci cu firma „Exicom” SRL, care se afla pe aceeași adresă juridică, Șciusev 41-B, ca și a cabinetului avocatului A. Năstase”, menționează publicația.

Nistor Rabuleac subliniază: „Ei, dacă au stat la noi în chirie mai mult de 10 ani, ce le-a trecut prin cap – întreprinderea aceasta e vai de soarta ei, e în stare de insolvabilitate. Pe administratorul acesta, Nistor, îl păpăm cu tot cu papuci. De ce să nu punem mâna noi pe bogăție. Că nu prezintă interes imobilele. Prezintă interes două hectare de pământ asfaltat . El costă, cel puțin 20 de milioane de lei. E cu linii de comunicație. Poate Victor Țopa a vrut să construiască hoteluri și vile de lux acolo?”.

„Cuget Liber” consideră că Andrei Năstase dă dovadă de un fariseism clasic – pe de o parte se declară un apărător al celor săraci și nevoiași și se visează procuror general, iar pe de altă parte își apără propriile interese, și, în primul rând pe cele ale nașului său de cununie, controversatul Victor Țopa. „Interesant, cum va reacționa, cum se va apăra? Cum va explica faptul că nu a renunțat să-i apere pe niște indivizi care au prezentat în instanță documente false? E vorba de moralitate, de conștiință civică pe care acest pretins apărător al maselor nu o are atunci când vine vorba despre propriile interese – ale lui și ale nașului său – Victor Țopa, susținut de vestitul Magistrat și mai controversat, Ion Druță”, concluzionează publicația.

Sursa: Democracy.MD / Autor: Nica Fox

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img