MESAJUL lui Iohannis pentru Moldova după reținerea fostului premier, Vlad Filat

iohannis filat

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel către autoritățile de la Chișinău să „redreseze țara și să păstreze orientarea pro-europeană”. Mesajul a fost transmis după ce președintele PLDM, Vlad Filat a fost reținut de CNA pentru implicare în furtul de la Banca de Economii.

„Evenimentele din Moldova — protestele de stradă, nemulțumirile care au culminat cu evenimentele de ieri (joi — n.r.) din Parlamentul moldovean și, în final, cu arestarea unui lider politic, toate aceste lucruri ne îngrijorează. Suntem foarte conectați la informații, urmărim cu atenție evoluția din Moldova. Speranța noastră este că aceste evenimente să nu ducă la schimbarea orientării pro-europene a conducerii Moldovei. Încurajez Guvernul moldovean și Parlamentul moldovean să treacă peste aceste dificultăți, să redreseze țara și să păstreze orientarea pro-europeană. Noi, de la București, vom urmări toate aceste chestiuni și vom fi în legătură permanentă cu ce se întâmplă în Moldova”, a declarat Iohannis, vineri, la Bruxelles, unde se desfășoară Consiliul European de toamnă.

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară și reținut pentru 72 de ore în izolatorul CNA.
Procurorii anticorupție au efectuat, joi seara, percheziții la sediul PLDM și la domiciliul lui Filat, iar, vineri, au descins și la casa părintească din Lăpușna.

Fostul premier moldovean acuzat de corupție și trafic de influență în dosarul dispariției unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By