Manipulare marca PLDM. Și avocații au învățat să mintă ca Filat

filat judecata.jpg456789

Departamentul Instituțiilor Penitenciare dezminte informațiile lansate în presă de către avocații lui Vladimir Filat. Potrivit instituției, afirmațiile potrivit cărora liderului PLDM îi sunt încălcate drepturile în penitenciarul 13 sunt nimic altceva decât speculații.

Astăzi, în mai multe media de la Chișinău au apărut informații despre faptul că avocații lui Vlad Filat nu au acces la clientul lor. Reporterul Today.MD a luat legătura cu apărătorii ex-prim-ministrului acuzat de corupție.

“Lui Igor Popa, unul din avocații lui Vlad Filat i s-a interzis accesul de a intra la inculpat, atât vineri seara, cât și sâmbătă. De aceea, noi vom depune o contestare” – afirmația a fost făcută pentru Today.md de către Cristina Bancu avocata la Casa de avocatură ”Popa&Asociații”, care îl reprezintă pe Vladimir Filat.

La scurt timp după discuția cu Bancu, Departamentul Instituțiilor Penitenciare a emis un comunicat de presă din care reiese că avocații lui Filat induc opinia publică în eroare, victimizându-și clientul fără motive reale:

În legătură cu unele speculații apărute în presă privind lipsa accesului avocaților la învinuitul Vladimir Filat Departamentul Instituțiilor Penitenciare vine cu următoarele precizări:

În seara de 23 octombrie 2015, învinuitul a fost transferat la Penitenciarul nr.13-Chișinău, fapt despre care au fost informați în primul rînd avocații dînsului.

De asemenea, în timpul aflării sale la penitenciar, Vladimir Filat a beneficiat de dreptul de a vorbi cu rudele.

Menționăm că, în conformitate cu Hot. Guv. Nr. 583 din 26.05.2006 “Întîlnirile deţinuţilor cu avocaţii nu se includ în numărul întrevederilor stabilite de legislaţie. Numărul şi durata lor nu sînt limitate, însă ele au loc în timpul liber al deţinuţilor şi numai în intervalul deşteptare – stingere al zilelor lucrătoare”.

Prin urmare, aparițiile în presă precum că i s-ar fi încălcat acestuia drepturile în penitenciar sunt nefondate și nejustificate”.

sursa: Today.md

You may also like

Comments are closed.

By