Maia Sandu demontează minciuna lui Streleț: FMI nu avea mandat să negocieze cu Moldova chiar dacă Draguțanu rămânea în funcție

maia sandu

Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, susține într-un interviu pe Deutche Welle că dacă guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu nu-şi anunța demisia, acest lucru oricum nu ar fi salvat situația pentru că Guvernul şi BNM nu au demonstrat suficient angajament.

„Misiunea FMI, care şi-a încheiat vizita la Chişinău acum câteva zile, nu a avut mandat de negocieri pentru că nici Guvernul, nici Banca Națională nu au demonstrat suficient angajament față de acțiunile pe care le aşteaptă Fondul”, a declarat Maia Sandu.

Reamintim că premierul Valeriu Streleț l-a acuzat pe Dorin Drăguțanu, la scurt timp după anunțarea demisiei, ca a dat peste cap negocierile cu FMI deoarece demisia guvernatorului „ar putea afecta negativ negocierile cu FMI”.

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional au venit în Moldova pentru negocierea unui nou acord de colaborare. Misiunea FMI a avut întâlniri cu toate instituțiile responsabile pentru situația financiar-bancară din țară. Într-un final, FMI nu a semnat un nou acord.

You may also like

Comments are closed.

By