Liderii DA s-au împotmolit și nu mai știu ce vor. Cer acces la Guvernare, dar nu-l lasă pe Boțan să participe la alegerea Guvernatorului BNM

DA

Platforma DA nu vrea să participe la alegerea Guvernatorului BNM. Ei au decis ca Igor Boţan să nu dea curs propunerii Preşedintelui Parlamentului, de a face parte din comisia care va organiza concursul de selectare a Guvernatorului, susţin surse avizate de la Parlament. Informaţia rămâne însă neconfirmată deocamdată de liderii Platformei DA, pentru că aceştia refuză să vorbească.

„Igor Boţan ne-a spus că este de acord cu abordarea propusă şi în general este o decizie bună a speakerului de a lansa această iniţiativă, dar discutând cu colegii din Platforma DA s-a luat decizia să nu participe la lucrările acestei comisii de selectare”, a declarat sursa pentru Deschide.md.

Reporterii de la Deschide au încercat să obţină o explicaţie de la Andrei Năstase şi de la Igor Boţan, însă aceştia nu au răspuns la apeluri. Lui Andrei Năstase i-a fost expediat un sms, dar fără niciun rezultat.

Deschide.md amintește că analistul politic Igor Boţan, membru al Platformei Demnitate şi Adevăr, a fost invitat să facă parte din comisia care va organiza concursul pentru desemnarea Guvernatorului BNM. Propunerea a venit din partea preşedintelui Parlamentului.

Guvernatorul demisionar al BNM, Dorin Drăguțan, a anunțat că renunță la funcție la 21 septembrie, cu o zi înainte de sosirea unei misiuni a FMI în Republica Moldova. În ziua anterioară, acesta a avut o întrevedere de mai multe ore cu Andrian Candu, într-un hotel care aparține lui Vladimir Plahotniuc, naşul președintelui Parlamentului.

sursa: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By