La Orhei a început demontarea forțată a panourilor de publicitate stradală

demontare panouri

Muncitorii au dezasamblat, marți, primele 3 dispozitive care se aflau pe str. Vasile Lupu, Chișinăului și 31 august din orașul Orhei. Serviciul comunal-locativ Orhei a scos pentru început panourile care de mai mult timp stăteau fără afișe.

“Este vorba de dispozitivele instalate pe marginea drumurilor, cu dimensiunile 3×6 m și 2×1 m. Procesul de demontare va dura aproximativ 3 săptămâni”, a spus arhitectul orașului, Alexandru Țăranu.

În total, în Orhei vor fi demontate 52 de panouri publicitare.

demontare panouri.jpg76

demontare panouri.jpg9

Eliberarea orașului de panouri publicitare a fost anunțată de către edilul Orheiului, Ilan Șor, în luna august.

„În ultimii ani publicitatea stradală a devenit o adevărată problemă pentru orașele mari, iar Orheiul nu este o excepție. Panotajul a devenit deja abuziv și afectează imaginea întregului oraș. Avem mai multe panouri decât semne de circulație. E timpul să facem ordine”, a spus Ilan Șor.

Astfel, conform Dispoziției nr. 804, din 14.08.2015, au fost retrase autorizațiile de amplasare a publicității stradale, iar cele expirate nu au mai fost prelungite. Toți agenții economici au fost informați despre această decizie și au avut timp la dispoziție pentru demontarea instalațiilor de publicitate stradală. Acum s-a trecut la demontarea forțată a dispozitivelor publicitare vizate, de către serviciile primăriei Orhei.

Potrivit legislaţiei în vigoare a RM, este interzisă amplasarea obiectivelor de publicitate exterioară la o distanţă mai mică de 6 m de la marginea părţii carosabile.

You may also like

Comments are closed.

By