JOS PĂLĂRIA! Streleț impresionat de tehnica agricolă, cumpărată din banii BEM de către Rusu și Filat

strelet.png -politics

Premierul Valeriu Streleț, adjunctul lui Vlad Filat în PLDM, s-a declarat ”impresionat” de tehnica agricolă a firmei Caravita, firmă despre care se vorbește că aparține lui Filat, iar tehnica în valoare de milioane de euro a fost procurată prin credite frauduloase de la Banca de Economii, adică în final din buzunarele oamenilor.

Streleț a vorbit în direct la Pro TV despre filmulețul în care apare alături de Filat inspectând terenuri agricole și tehnologii agricole scumpe, fiecare unitate costând sute de mii de euro, potrivit experților.

Streleț s-a arătat impresionat de ceea ce a văzut acolo și nici măcar nu a încercat să-și simuleze entuziasmul, chiar dacă există suspiciuni rezonabile că toată această tehnică pe care și-ar dori-o oricare agricultor a fost procurată din bani furați, iar de avantajele ei se bucură un singur om – Vlad Filat. Acest lucru a fost confirmat și de nașul acestuia, Ion Rusu, administratorul firmei Caravita, care a recunoscut că beneficiarul final al banilor furați este Filat.

Mai mult, Streleț și-a exprimat regretul că firma cel mai probabil va fi lichidată și a ținut să accentueze că au fost făcute investiții enorme. ”Eu am văzut prima dată un asemenea nivel de dotare tehnică pe acele câmpuri, aveai impresia că sunt din altă țară după tehnică, după modul de recoltare, de balotare”, a declarat cu entuziasm premierul Valeriu Streleț.

Amintim că în filmulețul devenit viral pe Internet, Streleț se apleacă și scoate pălăria în fața lui Filat. Doar că nu este clar pentru ce – pentru tehnica de ultimă generație, pe care doar el o deține în cea mai săracă țară din Europa, sau pentru ”jaful secolului”, care urma să-l aducă și în fruntea clasamentului de cel mai bogat om al acestei țări?

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By