Interlopul Ion Druţă, alias Vanea Pisateli, va sta două decenii după gratii

pisateli3

Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie. El este acuzat de organizarea privării ilegale de libertate şi omorul a trei bărbaţi. Decizia a fost luată de Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău.

Procurorii au demonstrat prin probe că, inculpatul a organizat şi dirijat un triplu omor, savîrşit în iarna anului 2000. Victimele au fost împuscate, iar apoi incinerate şi ingropate, pentru că ar fi refuzat să împartă banii cu Druţă, după vînzarea unei maşini furate.

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost descoperite abia în anul 2008, într-o fîşie forestieră din preajma traseului Chişinău-Hînceşti. În anul 2011, Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunilor incriminate. Procurorii au contestat sentinţa, urmînd mai mulţi ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, pînă cînd magistraţii Curţii de Apel, după rejudecarea cauzei penale, au casat sentinţa ilegală şi l-au condamnat pentru crimele comise. Decizia instanţei de apel este considerata legală de către procurori, definitivă şi executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

La începutul acestui an, interlopul Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, a fost condamnat la 5 ani închisoare şi pentru vînzare ilegală a armelor şi muniţiilor.

You may also like

Comments are closed.

By