Guvernul ar putea rezilia contractul de concesiune al Aeroportului Chișinău

aeroport

Premierul Valeriu Streleț a declarat că Guvernul ar putea rezilia contractul de concesiune al Aeroportului Chișinău. El a spus că cu o concluzie finală urmează să vină Comisia guvernamentală pe 6 noiembrie.

Streleț a spus că AviaINvest, compania concesionară nu și-a respectat angajamentele pe care le are concesionarul. ”Până la 30 august concesionarul se obliga să investească 45 milioane euro în aeroport. 16 milioane euro au fost achitate pentru lucrări care încă nu au fost executate. De asemenea nu se știe volumul real al lucrărilor executate. Concesionarul trebuie să aibă experiență de minim doi ani, dar nu o are”.

El a spus că cu o decizie finală privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău urmează să vină Comisia guvernamentală, care ulterior va fi avizată printr-o hotărâre de Guvern.

Cel mai interesant lucru este că în 2013 Streleț s-a pronunțat pentru concesionarea Aeroportului Chișinău.

Milionarul moldovean, Ilan Șor, președintele Consiliului de Administrație al companiei Avia Invest, care a primit în concesiune, pe termen lung, Aeroportul Internațional Chișinău spunea că are planuri grandioase vizavi de aeroport, intenționând să majoreze fluxul de pasageri de câteva ori în câțiva ani.

Guvernul a decis darea în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău pe un termen de 50 de ani către Kolomenski Zavod și Habarovski Aeroport. Concesionarii au promis să investească circa 250 de milioane de euro în modernizarea aeroportului. Ulterior, acționar majoritar a devenit Komaks Air, tranzacție înregistrată în ianuarie 2014.

Concesionarea aeroportului Chișinău a stârnit discuții în societate, în sensul că procedura de concesionare Aeroportului Chișinău a fost una dubioasă.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By