Fostul preşedinte al raionului Ialoveni, membru PDM, prins cu MITĂ de 180 de mii de euro

ialoveni

Fostul preşedinte al raionului Ialoveni, membru al Partidului Democrat, este cercetat penal de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un caz de estorcare a 180 000 de euro de la administratorul unei companii autohtone. Potrivit denunţătorului, Lilian Popescu ar fi pretins această sumă ca să favorizeze desemnarea firmei acestuia câştigătoare a licitaţiei publice pentru construcţia unui Centru de simpozioane a mediului de afaceri european în satul Ruseştii Noi din Ialoveni.

Ex-preşedintele Consiliului a fost ales manager al proiectului şi, uzând de funcţia sa, ar fi reuşit să convingă membrii grupului de evaluare a ofertelor să desemneze firma în cauză învingătoare a licitaţiei. Pentru acest serviciu, funcţionarul ar fi primit 25 000 de euro, restul sumei urmând să o obţină după finalizarea lucrărilor.

Anchetatorii au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă, fostul şef al Consiliului ar fi exercitat presiuni asupra administratorului companiei câştigătoare, determinându-l să deschidă un cont peste hotare pe care să transfere 10 000 000 de lei ca, ulterior, să intre în posesia banilor. Şi asta deoarece conturile firmei ar fi fost sechestrate de organele de drept din Republica Moldova pentru depistarea unor nereguli în activitatea acesteia.

Astăzi, CNA şi procurorii au efectuat mai multe percheziţii la domiciliul şi biroul fostului şef al Consiliului raional Ialoveni, la unii agenţi economici şi membri ai grupului care au participat la evaluarea ofertelor pentru proiectul dat. Persoanele vizate au fost citate pentru audieri la CNA.

În timpul efectuării percheziţiilor, ex-preşedintele Consiliului nu a fost de găsit la faţa locului, iar în prezent se întreprind acţiuni pentru asigurarea prezenţei ultimului la organul de urmărire penală.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 15 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By