Filat rămâne în izolatorul CNA. Ședința de judecată, AMÂNATĂ

popa

Magistrații judecătoriei Buiucani au decis amânarea ședinței pentru mâine, 18 octombrie. Igor Popa, unul din avocații lui Filat, a declarat pentru presă că au cerut amânarea procesului pentru că avut puțin timp ca să examineze materialele din dosar.

”Nu am reușit să facem cunoștință cu toate materialele. La 12.15 ne-au dat actele. Am primit două volume de hârtie pe care trebuie să le studiem. Consider că astăzi s-a încercat într-un mod urgent să fie aplicat arestul preventiv”, a declarat avocatul.

Întrebat de ce Vlad Filat nu a fost prezent la ședință, avocatul său a spus că Filat a cerut ca ședința să aibă loc în absența lui pentru ca să fie examinat de un medic.

De asemenea, Igor Popa a menționat că dosarul liderului PLDM, Vlad Filat este examinat de trei avocați, printre care unul din Washington și unul din România.

Ședința de mâine va avea loc la ora 09.00. Cele 72 de ore de arest expiră, mâine, la ora 17.00. În cazul în care instanța nu va lua nicio decizie, fostul premier va fi pus în libertate.

Amintim că joi, 15 octombrie, fostul premier a fost reținut pentru corupere pasivă și implicare directă în Jaful Secolului în urma căruia un miliard de euro ar fi dispărut din sistemul bancar al RM.

Vlad Filat a fost luat de ofițerii CNA direct din Parlament și dus în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

You may also like

Comments are closed.

By