Filat – persona non-grata în propriul partid

strelet

Premierul Valeriu Streleț, președintele interimar al PLDM, a declarat în emisiunea ”În Profunzime” de la Pro TV că dacă va fi dovedită vinovăția lui Vlad Filat și acesta va fi condamnat, atunci nu va mai putea fi nu doar lider al acestei formațiuni, dar nici simplu membru.

Fiind întrebat de jurnalistul Vasile Botnaru dacă îl mai vede pe Filat în funcția de PLDM și dacă nu va avea mai mult rolul de ”talaghir” (frână), decât de lider, Streleț a declarat că dacă va fi condamnat irevocabil, nu va mai putea deține această calitate.

”Dacă va fi condamnat prin decizie irevocabilă, care nu va fi contestată inclusiv la nivel internațional, sigur va trebui să înțelegem că a comis erori care sunt inadmisibile și incompatibile cu funcția de lider sau de membru de partid”, a declarat Streleț.

”Îmi place cum ați spus Dvs ”erori”, i-a răspuns sarcastic Vasile Botnaru.

Amintim că Vlad Filat este învinuit într-un dosar de acțiuni de corupție și trafic de influență pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. În urma perchezițiilor procurorilor la domciliile lui Filat au fost descoperite materiale care vin să confirme acuzațiile care îi sunt aduse.

sursa: moldova.org

You may also like

Comments are closed.

By