Fața ascunsă a avocatului lui Filat: Legătura cu Țopa, Caravita și afacerea Dializa

Filat CA

Unul dintre avocații lui Vlad Filat, prezent la perchezițiile care au avut loc la casa politicianului, este Igor Popa. El s-a afișat aseară cu o mașină care ar fi înregistrată în orașul de reședință a oamenilor de afaceri Viorel și Victor Țopa, refugiați în Germania. În urma unei investigații făcută de Deschide.md se constată că: Popa își are biroul de avocat în același sediu unde oamenii de afaceri Țopa își au înregistrată compania German Aviation Capital GmbH (adresa: Friedrich-Ebert-Anlage 49) firmă la care, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este împuternicit cu drept de semnătură prin procură. Tot Igor Popa este avocatul companiei Caravita fondată de Ion Rusu, nașul lui Vlad Filat.

Același avocat, conform paginii Ministerului Sănătății este reprezentantul BB HÄMODIALYSE Moldova, companie înființată de Ion Rusu (nașul lui Vlad Filat), pentru a administra o afacere estimată la peste 20 de mln de euro, pe seama bolnavilor de insuficiență renală. Firma care evident a câștigat licitația în ”afacerea cu dializă” a fost fondată, numai cu o lună înainte de anunţarea concursului.

Din informaţiile publice rezultă că firma este înregistrată tot la Frankfurt, în suburbia Bad Homburg, și are un capital social de 25.000 de euro.

Bloggerul Eugen Luchianiuc publică pe facebook informații cu privire la compania lui Victor Țopa, trecută prin procură pe Andrei Năstase, liderul Platformei DA. Din aceleași informații observăm că adresa companiei lui Țopa coincide cu adresa biroului de avocatură a lui Igor Popa, din Germania.

Revenind la consorțiul german care a câștigat licitația în afacerea cu dializa, Ministerul Sănătății scrie că avocatul Igor Popa este chiar reprezentatul în RM al acestei companii înființate de Ion Rusu. Totodată Popa îl apără pe Rusu în dosarul Caravita vs Veaceslav Ionița.

Puse cap la cap, detaliile punctate denotă clar legătura dintre Igor Popa, Vlad Filat, Ion Rusu și Victor cu Viorel Țopa. Deocamdată nu am reușit să dăm de avocatul respectiv pentru un comentariu, dar vom reveni îndată ce îl vom avea.

Din CV-ul său aflăm că avocatul Igor Popa a depus, pe 13 septembrie 2012, dosarul la Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunităţi în calitate de candidat pentru funcţia de director al Centrului Naţional Anticorupţie.

Potrivit site-lui firmei sale de avocatură, Igor Popa este fondator al Popa & Asociaţii. El urmeaza programele de instruire personalizate si consultanta manageriala oferite de catre CODECS Bucuresti in colaborare cu „The Open University Bussines School” din Marea Britanie, precum si programele de trening organizate de catre Institutului „WIFI” din Austria.

Schema prin care Vlad Filat, liderul PLDM ar intra în posesia a 20,2 mil. euro.

sursa: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By