EDITORIAL | Victimizarea învinuitului Filat sau Moldavium – noul element radioactiv!

images-cms-image-000001972

Ceea ce se întâmplă în ultimile două zile cu oamenii din Republica Moldova nu este nici straniu nici alogic. Și asta pentru că noul element radioctiv – Moldavium – redescoperit recent de echipa de PR al unui partid în descompunere, își face efectul.

Moldaviumul are efect imediat și provoacă tulburări mintale în masă. Oameniii devin moldoveni. Moldoveni adevărați: adică plini de milă și de jale. Odată intrați în contact cu strașnicul element radioactiv, moldovenii sunt gata să-și ierte violatorii, călăii, și hoții care le-au furat ultima speranță.

Moldaviumul este distribuit acum masiv prin mass-media controlată de partidul corupților, iar infestarea cu acesta se produce printr-un simplu click.

Odată ce ați trecut pe link-ul infestat veți descoperi în voi moldoveanul — adică acel personaj care îl poate ierta pe Filat, de exemplu pentru faptul că a estorcat din Banca de Economii 250 de milioane de dolari.

Dacă veți accesa două sau mai multe linkuri nu doar că îl veți ierta, dar și îl veți considera victimă. Dacă veți deveni cititor cronic al presei îmbibate de moldavium riscați să vă transformați într-un fel de zombi care e gata chiar și să protesteze împotriva arestării lui Filat.

Odată infestați vă puteți vindeca de efectele moldaviumului doar după ce subiectul milei, în cazul nostru Filat, va rânji sălbatec scuipându-vă din nou în față și băgând concomitent mâna până la umăr într-un nou sac cu adâncimea de 250 de milioane de dolari SUA.

Este alegerea voastră să vă lăsați infestați și să așteptați scuipatul magic vindecător sau totuși să nu cădeți pradă acestui element redescoperit de tot felul de unimedii, natașe baghirovne sau voci ale țibulecilor și valuri în jurnale.

Între timp, până decideți ce presă consumați, trebuie să înțelegeți un lucru — Filat este învinuit de furtul a 250 de milioane de dolari, iar Șor i-a fost instrumentul. Pe cine dintre ei trebuie să jeliți ? Eu zic că pe nici unul. Să răspundă conform legii. Fiecare pentru faptele sale. Unul pentru că a furat, altul pentru că l-a deservit.

Poate vine timpul și ne spune totuși de ce a decis să vorbească anume acum?

Sursa: Gabriel Călin

You may also like

Comments are closed.

By