Droguri în valoare de peste un milion de euro, depistate la Fălești

droguri

Este vorba despre o grupare specializată, formată din cetățeni moldoveni și ruși. Aceștia au vîrstele cuprinse între 23 și 46 de ani.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, după 6 luni de investigații, gruparea a fost destructurată. Perchezițiile au avut loc în extravilanul unui sat din Fălești unde s-au depistat 10 sere. Erau acoperite cu peliculă, dotate cu sistem de ventilare și de irigare modern. Semințele de cânepă erau  importate din Olanda.

sere

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat 8000 de plante de cannabis. În rezultatul prelucrării plantelor urmau să fie obținute circa 400 de kg de cânepă sau marijuana. Marfa urma să fie exportată prin contrabandă în Rusia. În Federația Rusă, prețul unui 1 kg costă 3 mii de euro. Confrm unor calcule, în total membrii grupării trebuiau să obțină, în total, un profit mai mare de un milion de euro.

Plantele nu se vindeau pe teritoriul RM, erau destinate exclusiv exportului în Federația Rusă.

Membrii grupării nu se foloseau de telefoane mobile și erau mereu cu ochii în patru pentru a nu fi urmăriți.

Doi membri ai acestei grupări au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By