Dosarul Caravita // Procurorii cer prelungirea mandatului de arestare a unui administrator

caravita.jpg79.jpg

Instanţa de la Buiucani urmează să se pronunţe astăzi asupra prelungirii mandatului de arestare în privinţa lui Igor Cijov, unul dintre administratorii companiei Caravita. Luni, 12 octombrie, instanța urmează să decidă dacă va fi sau nu prelungit mandatul de arest în privinţa fondatorului companiei, Vladimir Rusu (nepotul liderului PLDM, Vlad Filat). Acesta se află, în prezent, în arest la domiciliu.

Joi, 8 octombrie, a fost prelungit mandatul de arestare cu 20 de zile pe numele lui Ion Rusu (cumnatul și nașul lui Filat).

Şi directorul financiar, Tatiana Roșioru, învinuită în același dosar a spălării de bani de la Banca de Economii, în care ar fi implicată compania Caravita, se află în stare de arest în izolatorul CNA pentru 20 de zile.

O altă decizie privind schimbarea măsurii preventive a fost luată, joi, de Curtea de Apel în dosarul licitaţiilor trucate. Instanţa de recurs a casat încheierea judecătorului de instrucţie de la Buiucani, care l-a plasat pe omul de afaceri învinuit în acest dosar în arest pentru 90 de zile şi l-a plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Decizia a fost luată după ce avocaţii învinuitului au contestat încheierea primei instanţe la Curtea de Apel.

Amintim că, acum câteva luni, CNA şi procurorii au operat mai multe acţiuni în dosarele fraudelor de la BEM şi cel al licitaţiilor trucate, 20 de persoane fiind reţinute şi arestate. În prezent, ambele cazuri sunt aproape de final, iar în timpul apropiat acestea vor ajunge în instanţa de judecată. În total, aproximativ 60 de persoane figurează în calitate de bănuiţi sau învinuiţi în aceste dosare.

You may also like

Comments are closed.

By