Dosarul BEM // Contabilitatea dublă operată de nașul lui Filat (DOC)

caravita ion rusu

Consultanţă şi PR pentru PLDM, întreţinerea presei afiliate, onorarii pentru analiştii obedienţi, contravaloarea evenimentelor culturale organizate sub patronajul lui Vlad Filat și altele. Pentru toate aceste servicii există o dublă contabilitate operată de Ion Rusu, nașul lui Vlad Filat. Documentele ce demonstrează acest lucru au fost ridicate ca urmare a percheziţiilor efectuate în dosarul BEM. Înscrisurile intrate în posesia redacției Deschide.MD, dovedesc evidența unor intrări şi ieşiri de fluxuri financiare administrate de Rusu atât în interes propriu, cât și în favoarea fostului premier.

Documentele vin să confirme câteva dintre anchetele investigate de mass-media de a lungul timpului și din care se bănuiește că Rusu încasa în numele lui Vlad Filat importante comisioane (n.r. așa zisele otkat-uri). De exemplu, există date rezonabile că prin implementarea unui soft medical sau a proiectului ”hemodializa”,  s-au încasat mai multe zeci de mii de euro.

De asemenea, documentul aflat în posesia deschide.md arată că în perioada 2011-2012, un anumit ”domnul Vlad” a încasat 792000 euro.

Din rubrica CHELTUIELI, se confirmă informațiile ”fluturate” de Renato Usatîi privind cele circa 2,3 milioane de dolari achitate pentru servicii de consultanță și PR unei companii din SUA.  Pentru întreținerea unor surse media s-ar fi plătit timp de doi ani circa 630 de mii de euro. Alte 462 de mii, conform documentului, reprezintă investițiile în ”Vocea Basarabiei”. Veaceslav Țâbuleac, cel despre care anterior Valeriu Saharneanu spunea că i-a furat postul de radio printr-un atac raider, figurează ca ar fi primit 260 de mii de euro.

În listăse mai regăsesc cheltuieli de genul: întreținerea lui Andrievschi, 21400 de euro,  organizarea festivalului Gustar, circa 88 de mii de euro, iar pentru organizarea festivalului ”Două inimi gemene” – 44 de mii de euro.

Vezi mai jos documentul:

 

sursa: deschide.md / foto: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By