Deputații PLDM au depus la Curtea Constituțională sesizarea cu privire la ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat

Screenshot_5

Fracțiunea PLDM a depus o sesizare la Curtea Constituțională. Ei cer să fie examinată de urgență sesizarea depusă cu privire la ridicarea imunității parlamentare de deputat a lui Vlad Filat, reținut pentru corupere pasivă.

”Prin acțiunile sale, Parlamentul a încălcat flagrant atât prevederile Constituției RM, cât și procedurile de ridicare a imunității care s-au făcut într-un mod abuziv. Venirea procurorului general la tribuna centrală și jocul care l-a făcut nu este stipulat nicăieri, nici într-un act legislativ. Nu trebuia să vină procurorul la început și să facă show, trebuia să înmâneze sesizarea președintelui Parlamentului și el s-o aducă la cunoștință deputaților. De asemenea, legea prevede că Comisia numiri și imunități are până la 15 zile ca să examineze sesizarea. S-a făcut abuziv. Graba care s-a făcut a fost intenționat”, a declarat deputatul Tudor Deliu.

You may also like

Comments are closed.

By